Viivistä

vivus (adj.)

meaning:

1. living
2. alive
3. lively

Oon 25-vuotias videokuvaaja ja filosofian maisteri, joka on opiskelujen aikana turkulaistunut, mutta sydämeltään edelleen hämeenlinnalainen. Kamera mulla on ollut kädessä jo 10-vuotiaasta asti, ja oon harrastelumielessä valokuvaillut siitä saakka, kunnes innostuin videokuvauksesta Hongkongissa vaihto-opintojen parissa vuonna 2015. Innostus jäi tuolloin kytemään, ja unelma heräsi varsinaisesti henkiin vuonna 2020, kun viimeistelin yliopisto-opiskelut ja aloitin videokuvauksen häävideoiden ja pienyrittäjien brändivideoiden merkeissä.

Niin videokuvauksessa kuin valokuvauksessakin mua kiinnostaa tunteiden herättäminen ja intiimiys, boheemius, vastavalo ja tarkennuksella leikittely. Mun tyyli on lämmin ja luonnonläheinen. Mulle on tärkeää luoda rentoa ilmapiiriä, heittää huonoa läppää ja vältellä jäykkiä, staattisia poseerauksia. Oon luontevaa seuraa. Uskon täysillä siihen, että ammattimaisuus ei oo yhtä kuin jäykkyys tai vakavuus. Niitä on siis mun kanssa turha pelätä!

Mulla on aina riittänyt luovia ideoita ja visioita vaikka mihin, ja videokuvauksessakin oon lähtenyt liikenteeseen fiilistelystä, minkä rinnalle on tullut teknisiä taitoja. Oon oppinut nopeasti paljon uutta, mikä on ollut ihan mahtavaa! Rakastan uppoutua elokuvien visuaaliseen ja kokemusmaailmaan ja haluan tuoda samaa tunteikkuutta ja estetiikkaa esiin myös omissa töissäni. Edelleenkään en oo ensisijaisesti kiinnostunut kamerateknisistä seikoista, vaan tunteesta ja kauneudesta.

Mun kotikeittiössä kolisee vuoden ympäri espressoa valmistava mutteripannu, joka valmistaa talvisin lämpimät cappuccinot ja kesäisin raikkaat caramel jäälatet. Syksy ei ole syksy ilman autenttista pumpkin spice lattea, jonka harvinaisuus suomalaisessa kahvilaskenessä saa mut aina ikävöimään New Yorkiin, mun yhteen lempikaupunkiin maailmassa. Nykin puutteessa mut löytää usein läheisestä Espresso Housesta naputtelemassa läppäriä, jonka kannessa Lumikki-tarra puraisee Macbookin omenaa.

Vapaa-ajalla oon innokas kirppishaukka ja sytyn löydöistä, jotka on niin hirveitä, että ne on aivan upeita. Mulle tärkeitä arvoja elämässä on ekologisuus, ympäristöarvot, kehomyönteisyys sekä tärkeänä pohjavireenä kaikessa kristilliset arvot. Mulle on tärkeää palvella asiakkaita hyvin ja kohdata jokainen omana itsenäni.

 

Vielä viimeiset viisi faktaa musta:

1 – Olen matkustanut Venäjän halki yksin junalla 20-vuotiaana, ratsastanut kamelilla Mongoliassa ja pulahtanut jääkylmään Baikal-järveen Siperiassa. (No siinä oli nyt enemmän kuin yksi fakta, mutta tykkään lesoilla tällä reissulla aina kun mahdollista. Hullu nuoruus ja niin edelleen.)

2 – Olen erittäin hyvä leipuri ja mun bravuureja on kesäisin pavlovat.

3 – Olen innokas tanssija (huomaa etten sanonut tässä kohtaa erittäin hyvä) ja jos mulla ei olisi häissä kamera kädessä, olisin ensimmäisenä reivaamassa tanssilattialla.

4 – Jos en olisi lainkaan yrittäjä, olisin varmaan seurakuntatyöntekijä tai opettaja. Lapset ja nuoret on mun sydäntä lähellä.

5 – Oon suurensuuri Frendit-fani. Forever and always.

Seuraavaksi portfolion pariin? Löydät videoportfolioni tästä linkistä ja valokuvausportfolioni tästä. Have fun!

 

I thought that it mattered what I said or where I said it, then I realized the only thing that matters is that you make me happier than I ever thought I could be.
And if you let me, I will spend the rest of my life trying to make you feel the same way.
­S6, E25: The One with the Proposal